God morgon

Jag ligger på sahlgrenska hypernervös iklädd operations kläderna.  Ska dock inte bort till operation förrän om ett par timmar.  Otroligt skönt att vara först på tur. Känns rätt overkligt att det faktiskt blir av redan nu. Skulle från början få den först i april nästa år, men med tanke på min problematik får jag den redan nu. Om jag missat berätta vad det är för operation så är det en elektrod/nevrostimulator jag ska få in i ryggen för att minska mim nervsmärta i ena benet.  Denna metoden kom 2010 till Svergie ocj drn första som gjordr den och införde den här var han som ska operera mig om en stund. Det värsta är att jag vill ha full kontroll över vad som händer mig när jag är vaken. Tex måste jag se när nålar sätts. På operation måste jag vara helt vaken. Med andra ord inget lugnade eller någonting. Det bara för att jag måste tala om när den hamnar rätt i ryggen. Mrn läkaren verkade jättebra igår och de kändes tryggt. 
 
Dock var läkarens första fråga om jag kommee klara av operatiinen dp jag ör i sämre skick än han trodde. Sjukhuset där jag legat har tydligen inte hört av sig, surt. Men ja, jag ska klara den för jag orkar inte vänta längre.  
 
Min förhoppning är att jag ska kunna öka min träning stegvis efter med och fortsätta och förbättra min viktminskning. Så håll tummar ocj tår på att jag ska bli bättre av den här nu. 
 
Uff, ska försöka tänka på annat nu och inte stressa upp mig mer.  

Skillnad?

Jag känner och kan se skillnad på alla dessa kilon jag tappat än sålänge. Men jag är inte ens halvvägs än, men snart så. 
 
Förresten ligger jag fortfarande på sjukhus och mina smärtor är inte alls bättre. Men på fredag har jag i alla fall min operation, så då blir det väl förhoppningsvis bättre. Men jag vill hem emellan, ska ju läggas in på torsdag igen. Just nu länns det som att jag kan glömma det där med att få komma hem emellan. 
 
Aja, ska väl försöka ta en kortis promenad med gåbordet snart. Dock känbs 20 meter som en mil. Så ni som försöker hitta ursäkter för att slippa promenader. Har su nån bättre än mig? Jag går ändå. 

Tillbaka på sjukhus.

Jag skulle inte skrivit sådär förut. En timme senare fick vi ringa ambulans för att smärtan slog till gånger tusen och benet la av igen. Så jäkla typiskt. Ligger därför på sjukhus med massa smärtlindring. Men jag fick lite hästmys i alla fall. Dock var det väldigt kallt att vänta på ambulans på en höbal i stallet. Men om bloggande uteblir förstår ni varför. Jag ska bara lära mig gå igen.

Till er som kan gå, NJUT innan det blir försent. Du har ingen ursäkt att inte ta dig en halvtimmes promenad. Om du inte är väldigt sjuk eller sksdad förstås. Men passa på och njut av att röra dig så gott du kan! Jag hade kunnat ge allt för att kunna gå 3 meter nu. Jag ska ge allt med!

Nära nu..

Operationen börjar kännas riktig nu. Fick hem kallelse till inläggning idag. Operationen är ju faktiskt snart, den är nästa fredag. Än så länge har den känts så avlägsen och långt borta. Men nu är det nära och jag blev nervös när jag läste igenom brevet. Uscha. Men förhoppningsvis ska den hjälpa mot min nervsmärta så jag äntligen kan bli av med den. Känns helt overkligt att smärtan kan försvinna efter att haft den i över  ett och ett halvt år. Då jävlar ska min träning ta fart med. Slipper jag smärta slipper jag känna gränser på samma sätt. Åhå, vad underbart det skulle vara. Men jag måste ha i åtanke att den faktiskt kanske inte alls hjälper mig. Jag kanske bara får mer problem. Jag försöker att inte tänka i dem banorna men ändå ställa in mig på att den inte kommer hjälpa.
 
Nog om det nu. Var hos sjukgymnasten förut och kan meddela att jag är förvånnad att jag fortfarande kan gå på benet. Det knakade till i ryggen och jag fick sån otrolig smärta. Smärtan och känselbortfall är värre än vanligt just nu. Men än kan jag stå och gå. Bara att vänta på att det blir värre. 
 
Usch, vad jag känner mig inte positiv, men svårt att vara när man vet hur ens kropp kan reagera på typ ingenting. 

Smärtan tar på krafterna

Uff. Tänkte bara ta en powernap på en halvtimme igår vid 19 tiden. Men istället vaknade jag vid 8 imorse. Trött eller? Haha, fattar verkligen inte att jag kan vara sådär jävla trött. Men tror det har att göra med att jag har jäkligt ont, för smärta tar jäkla mycket på krafterna kan jag lova. 
 
Idag hade jag en workshop som var helt oväsentlig för min utbildning och inte obligatoriskt så jag valde att stanna hemma. Ska dock iväg till sjukgymnasten om några timmar. Har inte kunnat göra de övningar hon gav mig då jag haft så jäklans ont sen sist. Jobbigt att inte kunna göra övningar för att jag har ont då de ska hjälpa mig att inte ha så ont. 
 
Aja, ska försöka få pluggat lite innan jag åker iväg i alla fall. 

Sådär dag.

Baha, min kropp har känts mycket bättre idag. Tills jag spelade fotboll med två killar och lekte jage på vfun. Dumma mig, att jag inte lär mig. Men jag sprang till och från i minst en halvtimme. Rätt nöjd med det. Dock fick jag avbryta för att jag fick samtal från smärtläkare. Ska sluta med en av mina värktabletter med. Har sänkt den dosen redan och fått mycket ondare, kul att jag helt ska sluta med den nu då. Yay, jag har en riktig dålig känsla i kroppen, att jag ska få så jäklans ont och att mitt ben ska lägga av igen. Sådär kul känsla. Men det är väl bara att leva tills det händer.

Extra köp

Åkte iväg med pappa förut för att köpa ny mobil. Trött på min somär otroligt jobbig och dör snabbt efter att jag tappade den i toaletten efter en långpromenad. Fick en bra deal efter ett tredje besök hos samma kjeda. Därför köpte jag mig nya skor med, supersköna och fodrade. Snygga är dem med såklart. Har liknande redan, men de stinker häst tyvärr. 
 
Förresten är min rygg och mitt ben mycket bättre idag än vad det vart tidigare dagar nu. Hoppas det fortsätter i denna riktningen med bara.
 
Men nu ska jag fortsätta pilla med min nya mobil. Hihi.

Strejkar

Min kropp strejkar fortfarande lite halvt, så länge den inte börjar strejka mer ska det väl vara lugnt.
 
Har lite dåligt samvete då jag faktiskt unnade mig en pizza igår. Men jag tappar inte allt för det utan fortsätter som vanligt och förhoppningsvis har den inte stor påverkan på vikten denna veckan. 
 
Dock har jag jäkligt dålig fantasi när det kommer till frukost och mellanmål. Känns som det blir samma hela tiden så blir tråkigt. Hade vart goare med lite variation. Någon som har några tips på bra frukost och mellanmål? 

Gränser

Snacka om att jag var helt slut igår. Jag somnade 20.30 och vaknade 9.30. Tror en del beror på min smärta och på min nya medicin. Idag blir en lugn dag då smärtan är värre idag. Dock vill jag verkligen ut och gå, men det skulle bara förvärra min smärta just nu. Jag är så trött att bli hindrad av min smärta, att den ska avgöra var och när min gräns går. Det jobbigaste är att det varierar så olika från dag till dag. 
 
Vad har du för orsak att inte gå ut och röra på dig? 

Trött idag igen

Är helt slut ikväll igen. Först var jag i skolan på seminarium, vilket var superintressant. Därefter åkte  jag till min vfu för att ta igen ytterligare några timmar. Känns som man gör något rätt när barnen blir glada att se mig och saknat mig. Jag blir så varm inombords då. 
 
Eftersom min syster nu mera bor nära min vfu (20 min) gick jag till henne. Lekte lite med min systerdotter och tjötade. Åt även tre peppakakor. Eftersom jag enbart vid enstaka tillfällen ätit sånt kände jag att jag kunde unna mig och sedan var det inte så många kalorier i dem. Men jag njöt av varenda tugga och det var inte så gott heller. Men, äh, jag lät mig själv äta dem och fick inte ångest av det. Jag tror man kan tillåta sig själv äta sånt någon gång ibland i måttliga mängder om man inte tappar allt arbete man gjort. För ett par månader sen skulle jag aldrig kunna äta peppakakor utan att känna det som ett stort misslyckande. 
 
Har även haltat hela dagen och min fotskena åkte på så att jag inte skulle snubbla hela tiden när foten inte riktigt hängde med. Får se hur det blir med promenader i helgen, hoppas verkligen att jag kan gå ut och gå för jag vill, men måste lyssna på kroppen.

Veckans vikt

Startvikt (1/8 -13): 122 kg
Förra veckans vikt: 104.3 kg
Denna veckan: 103.6 kg 
Viktnedgång sen förra veckan : -0,7 kg
Totalt: -18,4 kg

Hade inte räknat med någon viktnedgång denna veckan utan snarare att jag skulle ligga på plus eftersom förra veckans -4 kg berode på att jag inte kunnat äta på flera dagar. Men jag är super glad för veckans minus, positiv överaskning.

Dumma ben

Usch och fy och blö. Jag är trött på bussar och smärtan idag. Fått springa mellan bussar ett par gånger idag. Har dessutom haft problem med min nervsmärta i benet och problem med att det inte riktigt hänger med utan har släpat till och från. Jag hoppas verkligen inte på att det blir sämre, blir det sämre så kommer mitt ben lägga av och jag måste åka in till akuten som kommer gnälla över att jag borde gått till vårdcentralen. Hur jag nu ska kunna gå till vårdcentralen när jag inte kan gå och måste åka ambulans. Aja, inte det jag skulle skriva om. Hade väl egentligen inget speciellt att skriva om ikväll. 
 
Har i alla fall vart på vfun idag igen och struntade i dagens föreläsning eftersom jag var tvungen att ta igen vfu. Vart så kul med ungarna och känns som vi ger varandra bra utbyten. 

Kul men jobbig dag

Uff, så fruktansvärt rolig men jobbig dag. Har som sagt varit på min vfu med världens goaste ungar, alltid kul med dem, vandrade iväg till ett äldreboende och julpysslade. Var väl ca 20 minuter en väg. Jobbigt område det låg vid bara, som väcker hemska och jobbiga minnen. Men var bra promenader i alla fall. 
 
Dock är min smärta både i mage och ben/rygg värre än värst och jag kan knappt gå nu. Ingen aning om jag kommer klara morgon dagen eller om jag kommer hamna på akuten med ryggen igen. Men, förhoppningsvis blir det bättre med lite vila. Annars blir det kryckor och vårdcentralen imorgon. 
 
 

Ledig dag

Jag är egentligen ledig idag, men med tanke på att jag missat flera dagar av min vfu så får jag snällt åka dit och se glad ut. Nej, men det ska bli kul att komma dit igen. Men är väldigt trött och vill gärna sova längre, har trots allt redan vart vaken en timme. 
 
Posetivt med vfun är att jag får röra på mig mycket. Tänkte dessutom kanske ta en promenad till min syster som bor någon km från min vfu. Aja, bra motion, yay. 
 
 

Komplimanger

Åhå, den senaste veckan har jag fått så grymt mycket komplimanger om mitt utseende. Många om min vikt och att jag ser mycket smalare ut och så vidare, idag fick jag två komplimanger om att jag passade i flätor. Jag tror att en del okmplimanger beror på att jag utstrålar att må bättre, med självförtroendet. Har fått höra av många att jag har helt annan hållning och sträcker på mig mer. 
 
Så här såg jag ut idag på skolans toalett med mina flätor.
 

Dagen

Blev väldigt enkel träning hos sjukgymnasten i morse. Kanske för att jag var 20 minuter sen för att vi satt fast i bilkö halva vägen dit. Men jag klarar samtidigt inte så mycket styrke övningar heller utan att få jätteont. Skolan var snabbt överstökad med. 
 
Hade tänkt att kanske fixa gymkort idag med, men blev inte så, missade att prata med sjukgymnasten om det. Kan dock hända att jag får ryck imorgon ändå och går dit efter skolan och pratar med dem. 
 
Möte upp en kompis i stan efter skolan med och hängde med henne på hennes bussturer. Kan meddela att jag var glad att jag inte hade byxfickor för då hade jag antagligen jagat tre killar och ringt polisen då en av killarna faktiskt kände om jag hade byxfickor. Inte äldre än 15 år var de heller. 
 
Aja, när hon hade slutat var vi båda jättehungriga så vi gick till Jensens böfhus. Jag ångrar lite att jag inte tog en av de andra rätterna, dels fick jag inga grönsaker sedan var det väldigt mäktigt. Medan min kompis inte blev mätt av hela hennes portion blev jag mätt efter halva. Trots att jag var mätt kunde jag inte lämna kvar, dels var det så gott och sedan beror det nog på att vi inte alltid haft mycket i kylen kvar i slutet av månaden när jag var liten. Något jag fått lära mig, att äta upp maten på tallriken, vilket är något jag behöver arbeta med, att det inte är så farligt om det blir lite över. 

God morgon!

Jag var oerhört trögvaknad idag, snosade i över en timme, vilket jag kanske gör en kvart annars. Vaknade dock av att en av katterna låg extremt konstigt på mig i natt. Han kan inte längre ligga så som han brukar ligga på mig då halva min mage förvunnit, haha. 
 
Ska i alla fall göra i ordning mig och åka till sjukgymnasten och komma igång med lite mer styrka/kondition där. Vilket ska bli skönt. Ska även höra vad hon tycker om gymkort, om jag ska skaffa det redan nu eller faktiskt vänta till efter operationen. Därefter ska jag till skolan då vi har basgruppsseminarium. 
 
Förresten blev jag fruktansvärt glad efter att jag duschade då handduken gick runt utan att skapa någon glipa av magen. Det är verkligen små, kanske helt obetydelse för vissa, som kan göra en glad och få en att känna sig peppad att fortsätta. Jag är verkligen glad för att jag ändrat min livsstil, jag har inte gjort det för att bli smal utan för att minska smärtan, må bättre och vara piggare. 

Nytt personbästa

Jag har nyss varit ute på en powerwalk. Den sträckan har jag som snabbast gått på 1 timme och 3 minuter, idag gick jag den på 58 minuter. Jag tänkte inte ens på att jag hade ett högre grundtempo då det kändes som jag höll samma tempo som jag brukar. Känns positivt när tiden förbättras på det sättet. Jag är inte den som brukar "tävla" mot mig själv så. Men nu trodde jag ju faktiskt att jag höll ungefär samma tempo. Grymt gött. 
 
 
 
Dessutom är det mer och mer folk som ser skillnad på mig, vilket verkligen peppar mig ännu mer. 
 
 

Gymkort

Har nästan helt bestämt mig för att skaffa gymkort så fort jag känner mig bra efter operationen, om jag inte gör det redan på måndag. Jag blir mindre peppad att gå när det är skitväder ute även om det inte är en orsak. Så även om jag kanske inte kan träna jättemycket på gym kan jag alltid gå på band eller cykla. Tyvärr kan jag ju inte använda crosstrainer längre än 15 minuter om jag inte vill ha en melon till knä.
 
En anledning till, till att jag vill börja gymma förutom vädret då är faktiskt att jag har ett gym precis vid skolan som är billigt och grymt bra. Hade ökat mina chanser att röra på mig om jag bara gick dit innan eller efter skolan istället för att behöva åka 45 min för att komma hem när det antagligen är mörkt. Lättare att få ihop skola och träning om jag har ett gym att gå till.

Inte min dag..

Det är nog inte min dag alls idag. Börjar med att jag drömt madrömmar hela natten och vaknat 20 gånger med panik, andfådd och ledsen i natt. Sen när jag sitter och pluggar (har 200 sidor till måndag) ja då kommer en av katterna in halvt dränkt i bensin/disel/olja eller vad det nu var. Tar ner honom och försöker duscha honom, blev en rejäl fight mellan oss typ, rivsår på hela armarna. När jag bråkat klart med honom och släpper upp honom till mig sitter den andra katten redo och springer ner och gömmer sig så jag fick leta/jaga efter henne. Nu en timme senare måste jag vila ryggen och äta. Vad händer nästa gång jag börjar plugga?
 
Blir ingen promena idag eftersom jag hade så jäklans ont efter går dagens och kunde inte somna för det. Troligtvis anledningen till att jag drömde madrömmar med. Men kanske får ett ryck och går ändå, kan ju få det ibland som tur är.

Promenad

Blev en promenad idag med. Yay för mig. Timade en i stallet perfekt med så vi tog sällskap på en promenad i 1 timme och 15 min ungefär och över 500 kalorier borta. Blev lite lugnare än jag tänkt och är van vid. Men oj vad det känns i ryggen och benet nu, lyckades sträcka mig lite så efter halva promenade började det kännas. Men det ska väl gå över snart. Kanske blir en kortare promenad imorgon bara för det. Har dock 8 kap att läsa i helgen, men en promenad är en bra paus i pluggandet och jag får nya krafter. 

Veckans vikt

Startvikt (1/8 -13): 122 kg
Förrförra veckans vikt: 108.3 kg
Denna veckan: 104.3 kg 
Viktnedgång sen förra veckan : -4 kg
Totalt: -17,8 kg

Viktnedgången på 4 kg beror ju på att jag inte kunnat äta ordentligt sen tisdag förra veckan och var några dagar helt utan mat förra veckan. Vägde mig faktiskt i tisdags när jag hade kommit hem från sjukhuset och sen dess har jag gått upp 1 kg då jag börjat äta lite bättre igen. Men jag hoppas på att inte gå upp mer av dessa även om jag kanske inte blir förvånad om jag gör det. 
 
Två av mina delmål har ju vart att gå ner 15 kg och hamna under 105 kg. Snart är jag under 100 sträcket, vilket känns helt jäkla otroligt. Att jag faktiskt kommit så här långt sedan 1 aug, det är bara lite mer än 3 månader. Mitt hemliga mål är ju att vara under 100 kg till jul vilket jag faktiskt tror jag kan klara. 

Nu eller 2014?

Har skrivit ett par gånger tidigare att jag vill börja gymma men ska vänta till efter min operation. Nu när jag faktiskt fått en tid till operationen funderar jag på att skaffa gymkort redan nu bara för att ha bättre möjligheter att röra mig när vädret är skit. Jag är i valet och kvalet för jag vet inte hur mycket min operation kommer påverka mig. Dessutom är det ju inte en utan två jag kommer genomgå. Så, antingen skaffar jag gymkort nu eller så väntar jag till 2014. Hur skulle ni gjort om ni var jag?
 
Oavsett kommer jag fortsätta med min promenader så länge jag har möjlighet och det inte är glashalt. 

En lugn promenad...

...eller inte! Promenad blev det i alla fall. Gick åt motsatt håll än jag planerat för att få gå lite längre. Hittade ett bra tempo med en gång, som visade sig vara högre än något jag tidigare hållt. Tänkte ut en punkt där jag skulle vända, men strax innan dess kom jag på en ny, det gjorde jag 5 gånger ungefär. Så promenaden blev 5 km i stället för 2 km. Men oj vad skönt det känns nu efteråt, jobbigt kändes det inte ens. Känns så otroligt gött när man känner att det inte är lika jobbigt att gå ut och gå längre. 
 
Fick förövrigt en till kommentar idag om att jag måste tappat fruktansvärt mycket i vikt. Kändes helt klart overkligt att säga att jag tappat över 15 kg. Min hjärna hänger inte riktigt med heller. 

Var tog motivationen vägen?

Känns som min motivation befinner sig i underjorden och gömmer sig verkligen från mig. Kan också ha med att all energi gömt sig i smärtan den senaste veckan. Men jag vill gå en promenad, men känner ingen ork. Med andra ord ska jag gå en promenad idag, blir en lugn mjukstart på promenad i alla fall. Gör som min kurator sa "tänk inte så mycket, sätt bara den ena foten framför den andra". Jäkla bra tanke sätt när orkenMen först måste jag försöka plugga ytterligare lite till. 

Plugg, plugg, plugg

Plugga hela jäkla kvällen. Har en tenta som ska in innan midnatt från förr förra kursen. Känns rätt lungt och jag skriver jäkligt mycket bättre under tidspress. Lite stressande kan det vara ibland. Har även en annan uppgift från samma kurs som också ska in ikväll, men den tänkte jag fixa klart imorgon, för jag kommer inte palla att skriva båda ikväll. Det betyder att jag kommer missa morgon dagens obligatoriska litteratur seminarie, men det får jag väl ta igen senare. Måste försöka få in alla mina kompletterigar innan jag kan fokusera på nuvarande kurs med.
 
Jaja, tänkte i alla fall att jag skulle hinna med en promenad imorgon i alla fall. Jag vet dock inte hur mycket jag kommer orka med tanke på att mitt energiintag är lägre än vanligt och jag fortfarande mår dåligt. Men får bli en lugnare promenad mitt på dagen tror jag. Förhoppningsvis få ny energi för mer pluggande.
 
Tänkte i alla fall ta en timmes paus från kvällens pluggande nu för ögonen börjar värka lite.

Smärtenheten

Jag kom precis hem från smärtsjukgymnast och smärtpsykologen. Var hos de i början av min viktresa när det knappt syntes att jag börjat. De första de båda frågade mig var hur mycket jag hade gått ner och att det måste vara mycket. Så oerhört kul att höra att det verkligen syns tydligt. Det är ju trots allt över 15 kg borta. 
 
Jag och sjukgymnasten kom fram till att jag ska börja lite med styrka och kondition nästa vecka, vilket känns oerhört skönt. Jag känner att det är precis vad jag och min kropp behöver just nu. Bara att hålla tummar för att det ska funka lika bra som jag tror och hoppas. 

Tre månaders skillnad

Var tvungen att göra en jämförelse. Ena bilden är precis när jag började min viktresa och den andra är tagen 3 månader senare och många kg borta.
 

Mesig mat?

Tänkte höra med er om en sak eftersom jag har inflammation i magen med typ skrubbsår får jag jätteont ibland när jag äter. Läkaren sa till mig att äta mesig mat och väldigt långsamt. Men jag har brist på fantasi när det kommer till mat man kan göra som är enkel att bryta ner för magen, inte kryddstark osv som är gott. Någon av er som har tips på så kallad mesig mat som smakar gott? 
 
Eftersom min mage är som den är just nu har jag även haft fundering på att köra på shakar en vecka till magen ska vara lite mer läkt för att kanske slippa smärtan. Shakar är annars inget för mig för jag faller lättare tillbaka i gamla vanor efteråt. Men just nu känns det som det kan vara ett bra alternativ åt mig. 
 
Tyvärr påverkar ju hela mitt matintag av magen till det negativa, ibland måste jag kanske välja det mindre nyttiga alternativet bara för att slippa ont i magen. Dessutom får jag inte i mig tillräkligt med mat heller på en dag, det jag ska ha på en dag kanske jag får i mig på två dagar. Men det kommer väl ju mer magen läker. 

Hemma

Jag fick komma hem från sjukhuset igår. Men däckade framför tv:n med nästan en gång, efter jag myst lite med djuren. 
 
På sjukhuset fick jag lägga till en ny medicin på min medicin lista. Tyvärr har en av mina värktabletter orsakat problemet med magen. Men förhoppninsvis slipper jag den om en månad kanske. För den 29:e nov ska jag opereras, sedan 2 veckor efter det igen. Som jag har väntat och längtat efter denna operationen. Kan hända att jag kanske får den tidigare då magen har pajat. Hade vart ännu mer yay. 
 
Var  nyfiken på hur mycket jag gått ner sen jag hamnade på sjukhus och tror det är 4 kg, på en vecka. Sinnessjukt. Men jag lär väl kanske gå upp lite av det nu när jag kan äta lite mer. På tal om att äta, det jag ätit den senaste veckan är ungefär lika mycket som under 2-3 dagar, vilket är extremt lite. Försöker äta lite mer varje gång, men smärtan tar då vid. 

Fortfarande på sjukhus

Ligger fortfarande på sjukhus med magsmärtor. Enda fördelen är väl att jag lär ju gått ner några kg och krympt magsäcken. Tyvärr på helt fel sätt. Läkaren sa till mig att jag måste äta mesig mat och som man gör med magsjuka barn, långsamt och försiktigt. Hjälpte dock inte.

Tanken var att jag skulle fått åka hem i fredags, men kunde inte äta alls då. Men nu hoppas jag på att jag kan komma hem imorgon. För då börjar nästa kurs med.






RSS 2.0