Do or do not.

I min header har jag ett motto som passar bra till det här med viktminskning. Do or do not, there's no try. Hittade det på en kylskåpsmagnet på Liseberg. Själva meningen med det är att antingen gör du det och går in helhjärtat eller så gör du det inte. Går man in i viktminskning med tanken jag ska försöka att gå ner. Klart att misslyckandena och fallet tillbaka står runt hörnet eller är en hack i häl redo att ta dig i sina armar. Flertalet har jag gått in i viktminskningen halvhjärtat men resultatet var jojobanting. Jag gick in för att gå ner i vikt för några år sedan, men mest för att mina kompisar gjorde det, jag gick ner 20 kg på 3-4 månader, då gjorde jag det för att jag tyckte det var kul och ett bra tidsfördriv. Men det var inte helhjärtat så när jag skadade mig och livet slog mig i ansiktet gång på gång föll jag tillbaka. Skillnaden denna gången är att jag går in för detta för mig själv och för att jag måste ta vara på livet. 
 
Man kan inte anpassa livet till en själv utan måste anpassa sig till livet. 

Alternativ till tårta

Min födelsedag kommer snart. Självklart tänkte jag fira med familjen som vanligt. Bra mat är lätt att hitta och laga. Men det här med tårta är ju rena kaloribomben. Funderar på nyttigare alternativ än tårta, men kan verkligen inte komma på något nyttigare. Någon som har tips på nån nyttigare variant på kaka eller tårta? Eller något annat nyttigt alternativ.  
 
Har förresten bytt ut kryckstödet mot kryckor. Känns underbart, hoppas bara kunna slänga kryckorna innan onsdag då vfu:n börjar, känns lite hopplöst. 

Självförtroende

Jag blir så arg när jag läser och hör att överviktiga hatar hur de ser ut. De flesta hatar det för att de tror folk ser ner på dem, skattar bakom ryggen eller något annat. Men det är inte vikten som gör det, det är självförtroendet. När jag vägde som mest hade jag jäkligt bra självförtroende och då upplevde jag inte att folk tittade snett på mig, utan snarare att de tittade på mig för att jag strålade lycka. Men däremot när jag vägde 30 kg mindre och hade kasst självförtroende så upplevde jag att folk tittade snett på mig.
 
Hur man mår på insidan syns på utsidan. Man måste trivas med den  man är, oavsett hur man ser ut. Trivs man med sig själv så syns det så mycket. 
 
Va nöjd med den du är! Du är vacker som du är. 

Brist på inlägg

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om då jag inte kan röra på mig speciellt mycket om dagarna just nu. Något ni vill att jag ska skriva om? Min syn och åsikter på någonting som har med viktminskning att göra? Eller någonting annat? Annars får ni stå ut med bristen på inlägg här. Hade dock flera tankar härromdagen, så kanske dyker upp någonting när jag kommer på vad det var. 

Vill igång snabbare

Önskar jag kunde göra någonting för att komma igång snabbare och slippa smärtan. Men jag måste bara inse att det finns inget jag kan göra mer än att gå korta sträckor ofta. Så får jag öka succesivt, hoppas bara jag kan slänga kryckorna snart. Förhoppningsvis innan mitten av nästa vecka då vfu:n börjar. För då vill jag leka i massor, blir ju lätt att jag är med och leker när jag kan på vfu:n. En jäkla bra och rolig motion på "arbetstid". Har egentligen två tillfällen kvar i nuvarande kurs, imorgon och på måndag, men jag kan inte gå imorgon och då kan jag skippa måndagens med då det är examinerande på det vi har haft denna veckan. Ja, helt onödigt för mig då jag ändå måste komplettera. 
 
Äntligen börjar jag få lite ordning på maten igen. Har knappt haft någon matlust alls på sjukhuset och maten har inte vart den bästa. Men nu är jag tillbaka på rätt bana. Kanske kan få fortsätta med nedgången med. 
 
På tal om mat, jag brukar ju inte skriva vad jag brukar äta på dagarna, dels för att jag inte vill ha för mycket fokus för mig själv på mat. Men de få viktbloggar jag läser skriver vad dem äter. Är det något ni vill att jag ska skriva om? Har haft lite funderingar på det nämligen. 
 
 

Bättre och sötsug

Tror att det var jäkligt bra för mig att komma hem, framför allt psykiskt men även fysiskt. Framför allt för att smärtan lagt sig. Otroligt skönt, men så proppar jag i mig starka morfintabletter nu med, men ska snart börja trappa ner dem. Men mår så ortoligt mycket bättre av att vara hemma. Skönt att vara nära mina två skadade hästar med, dem blev halta när jag låg inne och påverkade mig mycket psykiskt att låta någon annan sköta allt med dem när dem är dåliga, uscha. 
 
Dem senaste dagarna har jag haft ett extremt godis och cola sug, speciellt cola. Jag har dem senaste gångerna när jag legat på sjukhus med ryggen fått massa godis och cola. Men jag är fast besluten att jag inte ska ha något sådant. Jag vet att jag kommer få sån ångest efteråt. Det går att sluta med onyttigt, det gäller bara att vara fast bestämd och inte låta suget ta över. En stor del till att jag gått ner är ju trots allt för att jag slutat med allt sådant helt. Men ibland är jag sugen på att låta mig själv dricka cola och unna mig skit en dag i veckan, men för mig kommer en gång bli många gånger. Jag vet hur jag fungerar, lite allt eller inget över mig med vissa saker. Men jag är fast besluten att inte unna mig någon skit som godis osv faktiskt är. 

Hemma <3

Jag fick komma hem från sjukhuset igår. Tyvärr kanske inte riktigt som jag ville. Men det är otroligt skönt att vara hemma hos all djuren igen. Dock sjukt jobbigt att ta sig upp för de 7-8 trappstegen in i huset. Jag försöker gå så mycket och ofta jag kan, dock blir det inte mer än max 50 meter åt gången. Går med beta stöd här hemma eftersom mitt ben fortfarande släppar. Trots att jag inte kan gå ordentligt så försöker jag. Hoppas jag kan få bättre ordning på maten med, men måste dock anpassa mig mer till pappa nu. Som förövrigt är världens bästa och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom, en människa som ställer upp oavsett. 
 
Tänkte när jag fick det stödet att jag försöker trots att jag är dålig. Men det finns så många där ute som försöker hitta orsaker att inte röra på sig när dem inte orkar. Jag kan inte med att göra det för jag vet hur snabbt allting kan ändras och man plötsligt inte kan göra det som är självklart för många, så som att gå, ta på sig byxor själv, få hjälp på toa osv. Jag har en anledning att inte kunna gå långa promenader, men jag kommer dit snart. Vad har du egentligen för anledning att inte ta hand om dig själv? 
 
Njut av livet och ta hand om dig själv medan du kan. Livet kan förändas på 1 sekund. 

Gnäll och tacksam.

I natt var det riktigt jobbigt för mig. Blev inte bättre av att pappa ringde i morse och sa att ena hästen är blockhalt, alltså hoppar på tre ben. Ett klassiskt tillfälle jag skulle kunna tycka synd om mig själv och baka eller något.

Jag känner att jag öppnar mig lite väl mycket ibland med bakslag och känslor om det. Men det är dels för att få stöd från er så jag orkar mer. dels för att visa att det går trots bakslag och känslan av att ge upp. Jag kommer inte ge upp även om jag för tillfället vill det.

Ni ska veta att jag uppskattar era kommentarer, jag blir peppad och motiverad att fortsätta i stunder jag undrar vad jag håller på med

Ger snart upp

Nu är jag i en riktigt jävla djup grop som jag vill upp ur. Saker går inte riktigt min väg just nu. Jag känner hur jag bara vill skita i det här och ge upp. Jag skulle enkelt kunna falla tillbaka i en del gamla vanor nu. Min kropp kommer bara med bakslag i natt. Viktminskningen känns halvt förjäves just nu. Men jag måste fortsätta kämpa och förhoppningsvis leder det i framtiden till snabbare återhämtning. Jag tillåter inte mig själv att ge upp mer nu, jag vägrar.

Vill hem!

Nu är jag extremt trött på att ligga på sjukhuset och vill bara hem nu. Det är ingen större ordning på maten och framför allt inte motionen. Mat äter jag 4 gånger om dagen men lunch och middag är inte alltid ätbar. Frukost och kvällsmat består av mackor. men jag hade med mig några matersättnings bars på hajken som kanske kommer till pass här. Är egentligen lite anti dem då de är väldigt söta, men kan vara ok i nödfall som nu.

Men jag vill hem till mina rutiner då jag äter frukost, mellanmål, lunch, 1-2 mellanmål och middag.

jag vill mer än inget annat ut på långpromenad i skogen. Men jag får nöja mig med 20 meter då och då. Ungeför lika jobbigt för mig att gå 20 meter nu som 7 km för några veckor sen. Obeskrivlig känsla att inte kunna gå. Jag har lärt mig att inte ta lika mycket förgivet längre. Allt är inte så självklart längre.

Frestelser

När man ligger på sjukhus får man efterrätt till lunchen. Självklart känner man ändå för att smaka. Men jag är stolt över att jag låtit bli. Vore synd att falla tillbaka bara för att jag ligger på sjukhus.

Men trots efterrätten så är maten sådär bra. Har nyss ätit lasagne och kände hur mycket socker det var i, antagligen fråb ketchupen.

Som att inte smärtorna räcker så har förkylningen blivit sämre. kanske för att jag var så kall när jag kom in till akuten.

Nog om detta, ska strax ta mig en sväng till korridoren tänkte jag. Blir många korta promenader här.

Lära sig gå igen

Jag ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Så tyvärr missade jag min vägdag, hade annars varit intressant att se om jag gått upp det jag gick ner när jag hade svårt att äta. Eller om jag faktiskt gått ner mer ändå. Men får ta det så fort jag kommer hem, vilket jag hoppas är snart.

Jag ska väl få komma hem så fort jag kan gå igen. Det är av denna anledning jag alltid njuter av mina promenader, för att jag har så många gånger behövt lära mig gå igen det senaste året. En känsla som är svår att beskriva och förstå även för mig. Men jag har känt hur snabbt allting kan ändras. Det är därför jag kämpar för att gå ner med, för jag vill leva ett bättre liv och detta är kanske bara ett sätt för min kropp att säga till mig att ta tag i mig själv. Är i alla fall pepp att komma hem och ut på promenader igen.

Allt negativt innebär något positivt med, det gäller bara att hitta styrkan bland allt jobbigt.

Bra hajk, dåligt avslut.

Nu är hajken över och trots halvbra väder har det varit mysigt. Att paddla var inte alls så ansträngande som jag trodde. det jobbigaste var att lyfta båtarna ur vattnet och sedan i när vi var tvungna att korsa land. Tre pers packning låg ju i med. dessutom var det ett ställe där vi var tvungna att dra dem upp för 50 m lång uppförsbacke, vilket var lite tugnt. Väl framme slog vi läger på en supermysig och rofylld plats.

Tyvärr kunde jag inte gå tillbaka med dem andra. Fick vänta på ambulans i ösregn i stället. Ryggen och benet som spökar. Eftersom det var en bit till bilväg och dålig terräng vi brandmänn komma med. Usch vad tung jag kände mig när brandmännen var svettiga vid ambulansen. Men det var ca 800 meter 6 männ bar mig i dålig terräng så kanske inte då konstigt. Jar förresten aldrig frusit så mycket dom när jag kom till akuten i hela mitt liv, fick två varma filtar och varmt dropp för att jag var så kall.

Nu ligger jag i alla fall på sjukhus och hoppas benet börjar fungera snart så jag kan komma hem och komma igång igen.

Färdig packad

Nu har jag packat i flera timmar. Packat, packat om och packat om. Kom ju på att jag hade glömt några saker så sprungit som en dåre här hemma. Hoppas på att väder prognoserna stämmer inför imorgon för då ska det bli bra väder när vi paddlar, hoppas såklart på uppehåll på natten och på onsdag med. Men har med extra ombyte och regnkläder, så blir nog bra. Börjar känna mig pepp inför hajken, men jäkligt nervös. Dock är min nervsmärta värre än värst. Men det är väl bara att bita ihop och hoppas att det inte blir värre.
Ska bli intressant och se hur mycket jag faktiskt orkar. För det är ju bara bättre än bra, så jag kan pressa mig mer hemma på promenaderna sedan.

Extra motion.

Fick lite extra motion i morse när jag skulle till bussen. Tog cykeln och nästan framme kom jag på att jag glömt plånbok och mobil hemma. Var bara att vända igen, men när jag kom hem fick ag knappt luft på grund av min förkylning så fick skjuts upp. Självklart fick jag gå hem, men det gör jag gärna. Gillar dock inte att gå till bussen på morgonen för då är jag så stressad. Aja, motion i alla fall.
 
Tänkte påbörja packningen till morgondagens hajk snart. Inte så peppe, har regnat hela förmiddagen och natten. Hoppas solen som kikar fram nu håller i sig imorgon och på onsdag med.

Typiskt mig.

Vad irriterad jag blev på mig själv nu. Hur kunde jag glömma köpa nya löparskor igår när jag var i hela tre sportaffärer för småsaker till hajken. Jag har sagt i snart 3 veckor att jag behöver nya löparskor. När jag för en gång skull är i en sportaffär missar jag det. Så typiskt mig. Jaja, det kommer fler tillfällen. Kanske ta det efter planeringen i skolan imorgon eller när jag kommit hem från hajken.
 
Inför hajken i skolan ska min grupp ta reda på hur man paddlar kanot. Jag känner redan träningsvärken, haha. Kommer vara riktigt mör på onsdag kväll när jag kommit hem. Torsdagen lär väl vara värre. Men oj vilken träning jag kommer få.

Mitt sätt.

Jag hade tänkt gå en lugn promenad igår, men icke. Min nervsmärta var värre än värst på eftermiddagen/kvällen och då vet jag att det inte är någon ide att jag anstränger mig mer än nödvändigt.
 
Har fått frågan om hur jag gjort för att lyckats gå ner dem kilon jag faktiskt gått ner. För det första var jag tvungen att fokusera på saker och personer som var posetiva för mig, vilket ledde till ett jobbigt val. Var min smärtpsykolog som sa till mig. Men först i och med det valet var jag redo att ta tag i mig själv och gick ner i vikt även om jag försökte lite innan utan framgång. Men de största skillnaderna är att jag äter 5 gånger om dagen istället för 3 gånger vilket gör att jag äter mindre portioner vid lunch och middag. Anledningen är att jag håller igång ämnesomsättningen hela dagen. Jag försöker även gå minst 30-45 minuter om dagen i rask takt. Har gått så ofta jag klarat och det har gett resultat.
 
Det jag behövde var att prata med psykolog om vad jag vart med om hela mitt liv, jag kan säga att det hjälpte. Jag rekomenderar även andra som kämpar med viktnedgång att gå till psykolog då det är bevisat att de som är överviktiga är det av en psykologisk anledning med, någonting som hänt i ens liv som man inte pratat om.
 
Men efter psykologen behövde jag bara äta oftare och gå promenader så ofta jag kan.

Tips?

Ni som läser min blogg, ni är ändå några få nu. Har ni några tips på bra viktminskningsbloggar? Någon ni följer så ofta ni kan och peppar/motiverar er lite att fortsätta? Jag har någon enstaka som jag följer, vet att det finns många där ute som håller på med viktminskning och en del som bloggar om det. Men jag tycks inte hitta så många.

Lite bättre

Idag mår jag lite bättre, men inte helt bra. Har även äntligen kunnat börja äta hyfsat normalt igen, vilket känns bra då matrutinerna är en viktig del av att gå ner i vikt för mig. Jag vill inte gå ner för mycket på en gång heller. Men matrutinerna gör att jag går ner lagom mycket med motionen.
 
Hoppas bara jag är frisk till på tisdag då det blir hajk med skolan. Känns lite som högstadiet/gymnasiet igen, haha. Ska iväg sedan och köpa en uppblåsbar kudde sedan med och underställ. Sådant som är bra att ha, men framför allt till hajken. Tyvärr hatar jag att gå i sportaffärer och köpa kläder, även om jag tyckte det var kul när jag var igång och gymmade för några år sedan (tills knät pajade på gymmet).
 
Ska försöka ta mig en lugn promenad ikväll med tänkte jag, lite beroende av hur jag mår.

Halvnöjd vägdag

Idag tar jag en riktig slappar dag eftersom jag inte har något i skolan. Hoppas det gör att jag blir frisk någon gång.
 
Hade min vägdag igår, men missade den och tog den idag. Står på 113,8 i morse och i lördags vägde jag 116,1, så 2,3 kg. Men mycket av det är antagligen beroende av att jag vart sjuk och kunnat äta speciellt mycket, trots att jag fått i mig en del, men för lite för mig. Men är rädd att jag går upp en del av det till nästa vecka, vilket jag kanske räknar med. Blir väl lätt bakslag när man blivit sjuk.
 
Vet inte om jag nämnt vilken vikt jag började på. Så jag gör det nu, började på 122 kg, så jag har nu sammanlagt gått ner 8,2 kg på 5 veckor. Jäkligt nöjd ändå. Jag blir mer pepp på att fortsätta och saknar inte glass, cola och power king som var mina svagheter. Speciellt sådana här dagar när jag var sjuk.
 
Allt går att lösa bara man vill!

Mer sjuk, träningsvärk och peppad.

Ja, det där med att vara med på sim och livräddningen igår tog ut sin rätt idag. Lyckats tappa rösten ett par gånger, självklart när min grupp hade redovisning.
 
Men i alla fall, har haft en lååång dag i skolan, började 8 och slutade 16.45. Van vid halvdagar i skolan. Hade hlr första två timmarna, tror äna att jag fick träningsvärk efter det. Är jobbigt att sitta på knä och trycka på en docka 30 gånger i en viss takt och sedan blåsa in två gånger, sedan göra det fyra gånger i rad på ca 2 minuter. Får se det som lite träning. Sprang mellan pedagogens alla hus hela dagen med.
 
Hade hajkintroduktion och planering idag med. Ska bli jäklans kul att dra på hajken. Först kanot i minst 2 timmar, dagen efter promenad tillbaka, lär väl ta 3 timmar då läraren tycker vi ska gå omväg. Inte mig emot om jag är frisk då. Men hoppas ryggen och benet pallar med. Ska ju sova i vindskydd med vilket kanske inte är superbra för min rygg. Men det är bara att ta det som det kommer och ge det ett försök. Känner mig ändå väldigt peppad att få hajka och leka massor. Känner att denna kursen är den roligast någonsin typ.

Simning i skolan.

Äntligen  en natt där jag fått sova. Vaknade bara ett par gånger i natt mot igår då jag vaknade minst 20 gånger. Så skönt. Dock har jag behövt sova i soffan så jag kunde halvsitta och sova. Mådde även bättre i morse.
 
I och med att jag mådde bättre var jag med på sim- och livräddningen. Måste säga att jag är mcket starkare än vad jag trodde. Vi var tvugna att simma 150 m bröstsim och 50 m ryggsim, därefter simma 25 m dyka ner och nudda botten (2 m djupt) och sedan bogsera en klasskompis 25 m. Därefter fick man om man ville dyka efter en docka på 60 kg. Kanske inte det bästa för min rygg, men jag ville testa. Gick hur enkelt som helst och alla tyckte jag var grymt snabb, vilket såklart var kul. Efter det frågade läraren om jag kunde dyka ner efter den igen och bogsera den till kanten så folk kunde hjälpa till att få upp den. Sagt och gjort. Vid trappan tog jag den under armen och gick halvvägs upp. Sådan egoboost jag fick där för jäklar vad stark jag ändå kände mig när folk knappt orkade dockan i vattnet. Vi fick sluta efter en halvtimme ungefär och hade 3 timmar schemalagd tid. Ville man stanna kvar fick man ju självklart göra det. Var en som gick. Jag passade på att simma några längder, hoppa lite och avsluta med att de flesta sprang i en ring i en av bassängerna. Så, jag är ändå glad att jag hängde med dit. Dock mår verken min förkylning eller rygg och ben speciellt bra.
 
Hoppas verkligen inte förkylningen bli värre eftersom jag har redovisning imorgon. Men är jag sämre lämnar jag den till de två andra i min grupp. Krya på mig själv nu!

Skola och besviken

Jag hade hoppats vara frisk idag. Men icke, är dock lite bättre. Önskar att jag hade kunnat stanna hemma idag, men har sim- och livräddning idag vilket alla måste vara med på för att få åka med på hajken och klara denna kursen. Skulle väl kanske kunna besöka ett badhus när jag blivit frisk, men det känns bara krångligare och hajken är på tisdag. Får dricka massa te och äta halstabletter idag.
 
Ställde mig på vågen förut och första gången jag blev besviken på att jag gått ner nästan 2 kg. Men det är för att jag vet att jag inte gått ner för att jag kämpat utan för att jag är sjuk och knappt kunnat äta. Hoppas bara inte jag går upp det när jag är frisk.

Peppad och sjuk

Har vart peppad att gå ut och springa sedan i söndags när jag blev sjuk. Vill fortfarande ut och springa. Så jäkla synd att jag inte kan ta tillvara på denna viljan just nu. Hoppas detta tänket är kvar när jag blir frisk med.
 
Tyvärr har jag blivit sämre under natten med, så nu klarar jag knappt att äta något så matrutinerna blir störda, käns inget bra. Jag lär ju kanske gå ner ganska mycket i vikt denna veckan för att jag knappt kan äta och gå upp det lika fort igen när jag blir frisk.
 
Måste sätta mig och skriva klart tentan med och trycka i mig massa kanel te. Kanel te är nog det som hjälper mig bäst när jag är sjuk, självklart med honung i.

Sötsug

Åh, jag är så sugen på glass. Brukar alltid äta glass när jag är sjuk och har ont i halsen. Men jag vägrar denna gången. Har ju trots allt hållt mig undan det några veckor nu. Jag får dricka massa kanelte och käka halstabletter istället. Jag måste ju bli frisk snabbt nu. Måste verkligen på sim- och livräddningen i skolan på onsdag och då vill jag inte må såhär. För nu är det värre än vad det var i morse. Men det är väl bara gilla läget och ge mig själv några vilodagar.
 
Inte nog med att jag ätit glass när jag vart sjuk.Har haft som vana att dricka cola och powerking och äta godis när jag skriver tenta. Men denna gången är jag inte ens sugen. Tummen upp.

Psyket påverkar fysiken

Har funderat mycket på hur mycket det psykiska påverkat mig. Jag har varit med om väldigt mycket jobbigt i mitt liv, tänker inte gå in på vad. Men jag har alltid ändå haft hyfsat bra förhållande till mat. Men med tanke på det psykiska har jag byggt på bredden. Med det psykiska menar jag inte deprimerade eller nåt sådan utan något enkelt som nedstämdhet, ångest och saker som man vart med om. Det finns ju till och med studier på dem som mår dåligt psykiskt är oftast kraftigare. Precis det läste jag i en av våra böcker i sista kursen innan sommaren. Det var då det slog mig. I samma veva började jag gå till smärtpsykolog som sa det samma utan att veta att jag läst det. Hon fick mig även att inse att jag måste sluta tänka på folk runt mig och ta bland dem svåraste besluten i mitt liv. Sant som det var sagt, i och med det beslutet någon månad senare började jag också känna mig motiverad att ta tag i mig själv och började gå ner med en gång. Jag gick ner bara 3 kg på första veckan, jag la om mina måltider lite och började gå.
 
Jag var tvungen att gå igenom mig själv för att kunna förstå vad jag behövde göra för att gå ner i vikt, utöver maten och motionen. Ibland kan det leda till svåra beslut som ingen annan ska behöva ta, som mitt. Oftast finns det orsaker till att man lägger på sig mycket övervikt. Jag har gjort det sedan jag var 6 år då mina föräldrar separerade, det var där det började.
 
Mitt tips för att få en skjuts i viktminskningen är att gå och prata med någon för det gör så fruktansvärt mycket mer att man kan tro.

Sjuk

Det var nog bra att jag inte gick ut och sprang igår. För idag mår jag inte bra och vaknat hela tiden i natt. Feberfrossa, täppt näsa, ont i öron och hals. Sådant jag gärna hade sluppit, speciellt denna veckan då jag har en tenta som ska in imorgon, sim och livräddning på onsdag och redovisning på torsdag. Perfa när jag bara vill ligga framför tv:n och halvsova.
 
Men trots att det inte blev någon löptur igår gick jag ändå en del. Var på tattoo mässa och sedan gick vi runt en snabbis på Liseberg eftersom vi hade gratis inträde från mässan som va i lisebergshallen. Sedan en promenix från busshållplatsen. Har 1 km till närmsta hållplats.
 
 

Dröm

Drömde i natt att jag var ute och sprang och det ganska långt, när jag kom hem var jag knappt andfådd. Sen vaknade jag helt klarvaken. Första gången någonsin jag drömt att jag vart ute och sprungit. Kändes peppande att gå ut att springa då. Men icke, kanske därför jag hade den drömmen. Har nämnligen fruktansvärt ont i mina öron och mitt skärsår under foten gör fruktansvärt ont. Får väl se om det kanske känns bättre ikväll så jag kan ut och gå eller springa då. Håller tummarna för det.
 
Men jag lär gå en del idag ändå, då jag ska på tatueringsmässa med en i stallet. Leta inspiration till kommande tatueringar kanske.

Rutiner

Förr brukade vi alltid äta pizza eller liknande på lördagar. Men idag är första gången på flera år som vi inte gör det, förutom då och då. Handlar väl framför allt om lathet och att det är jäkligt gott. Men usch vad onyttigt. Jag är så glad att vi inte gjort det idag.
 
Funderade förut över hur jobbigt det blivit att hålla matrutinerna nu när skolan börjat. Har tidigare ätit frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och sen middag. Men denna veckar har det blivit frukost lunch middag och inga eller enstaka mellanmål beroende på vilka tider vi haft. Jag har ändå haft med mig en eller två frukter i väskan men inte riktigt haft tid. Men trots det har jag ändå inte tagit större portioner vid måltiderna som jag gjorde innan jag åt mellanmål. Kanske bara behöver komma in i skolrutinerna för att hitta matrutinerna igen.

Vila och vägning

Idag tar jag mig en vilodag. Har ändå rört på mig en jäkla massa i veckan. Eller kanske går med någon av hästarna sedan och hunden. Får se hur mina rivsår känns med skorna på idag. Känner att jag har träningsvärk idag med, vet inte om det kanske är sedan vi sprang på stranden igår i skolan eller sen jag sprang själv på morgonen. Älskar känslan av träningsvärk för då vet man att kroppen fått jobba.
 
Eftersom jag missade att väga mig i torsdags och igår så vägde jag mig när jag vaknade idag. Vågen visade -0,7 kg trots mitt slarv. Men jag har rört mig desto mer så kanske inte så konstigt. Men glad blev jag i alla fall.

Underbar dag

I morse gick jag en promenad innan hovslagaren och skolan. Men fick ett ryck och ville springa, självklart använde jag mig av det och sprang 500 m, det är mycket för mig. Kände dock att jag måste byta ut mina löpasskor som har några år på nacken och tappat en del av stötdämpningen. Vore ju awesome att komma igång och springa. Men jag måste verkligen ta tillvara på dem rycken jag får.
 
I skolan var vi vid havet i tre timmar med underbart väder. Var en bit att gå till och från bussen med och vi gick en del på stranden. Älskar det här med att vi är ute och har lektioner, för det innebär att det blir mer motion för mig. Kan inte bli bättre.
Här tillbringades tiden i skolan.
 
En sak som är skit idag dock är att jag lyckades tappa min mobil i toan för första gången. Gah. Lyckades skära mig under foten i skolan med, på havstulpaner så nu har jag djupa rivsår. Klantarsel nummer 1!
 

Missad vägdag

Idag är min vägdag, men missade det i morse så tänkte jag tar det imorgon i stället. Antar att jag gått upp efter att jag slarvat ett par dagar den senaste veckan och magen har jobbat sig i ett par dagar nu. Men jag har i alla fall gått massor den senaste veckan. Men, men, får se om vikten och måtten visar någon skillnad åt något håll.
Har även gått massor i skolan idag igen, dock inte lika mycket som igår kanske. Hade tänkt gå en promenad nu, men ska äta middag alldeles strax, så kanske blir en tur lite senare. Är dock inte så mycket för att gå raska promenader efter middagen.

Geocaching och extra promenad

Geocaching är något jag stark rekomenerar, dels variation från vanlig promenad och sen är det kul att kunna få följa hur många som hittar cacherna och ibland en del av innehållet. Aja, hade i alla fall geocaching i Änggårdsbergen med skolan, där det blev en hel del promenerande och klättrande i berg. Hela 9000 steg bara på skoltid är inte så dumt. I stället för att åka hem efter åkte jag till en kompis, väl där så gick vi en rask promenad i slottskogen. Tror efter hela dagen att jag är uppe i 15000 steg. Inte helt dumt. Men det lär väl kännas i benen imorgon.

Hemma igen.

Ingen fraktur, så gött. Men musklerna har fått sig en rejäl smäll och gör ont. Ska dock gå över inom några dagar. Tyvärr har maten blivit lidande, åt frukost, en shake för att jag inte orkade, köpte en sallad vid 15 på akuten, sen när vi åkte hem vid 22 tiden stannade vi på burger king för att jag va så hungrig att magen gjorde ont och jag mådde illa. Icke bra, men smällar man får ta. Men tog ingen Cola till i alla fall, som jag tidigare vart beroende av.
 
Nu ska jag och katten sova så jag orkar upp imorgon och hinner till skolan och geocoaching i stan. Ska bli kul!

Besök på akuten

Blir inte alls som tänkt idag med mat eller motion. Just nu sitter jag på akuten och har ont i armen. Över en timme nu och fler lär det bli, fullt med folk. Blev hit skickad från vårdcentralen. Men, men. Hoppaw bara armen är hel. Men har fått gå lite i skolan idag i alla fall och imorgon är det geocoaching på schemat vilket innebär motion.

Gratis motion.

Så jäkla gött med denna kursen. Massor gratis motion i skolan, som idag. Var i Slottskogen med skolan på kursintroduktionen och har gått i två överjävliga backar. Haft igång stegräknare hela dagen och är uppe i 9000 steg. Typ bara utomhus nu med och hajk två dagar med paddling och vandring. Men älskar att få motion i skolan för då behöver jag inte behöva känna mig tvungen att gå promenader när jag kommer hem. Framför allt slipper jag sitta still och läsa massor. Awesome!
 
Har vart i stallet idag med när ena hästen fick nya dojor. Ibland hatar jag honom lite. Inom loppet av en vecka har jag fått sitta med ispåse på grund av honom. Idag lyckades han få omkull mig i boxen och nur har jag jävligt ont i höger axel och framför allt armbågen. Aaaaj. Så nu blir det lindad armbåge tills den blir lite bättre. Det värsta är att jag är högerhänt med. Men jag kan ju ut och gå promenader även om armbågen är ond, vilket är bra.
 
 

Terminsstart imorgon

Imorgon blir det nya tag för hela slanten. Skolan börjar igen och första kursen kommer innebära mycket lek och rörelse. Underbart! Ska bli kul och gratis "motion" på skoltid. Första kursen är utomhuspedagogik.  Är dock lite orolig inför denna kursen med min rygg, ska bland annat ha sim och livräddning där vi ska dyka efter docka och ska ut på kanothajk en natt.
 
Blir sängen om någon timme, för att orka upp imorgon.
 
Natti, natt.

Outfit

 
Så här såg jag ut igår. Var lite kul att klä upp sig för utgång.
 
 
 

Varning för gnäll

Usch för denna dagen. Ingen ordning på maten och extrem smärta. Smärta är delvis träningsvärk och överansträngning så mycket är självförvållat. Somnade ett par timmar framför tv:n (sov 4 timmar i natt) och när jag vaknade kunde jag knappt röra mig och hade extremt ont i vänsterbenet av min nervsmärta. Som tur var kom benen igång och kändes inte som ett av dem tillfällena då jag hamnar på sjukhus för att jag inte kan röra benen. Men det är såna här dagar jag inte har någon större lust att vänta längre på att få min neurostimulator. Men det är bara att bita ihop och kämpa vidare. För jag vet att det inte lönar sig att inte kämpa vidare.

Tuff natt.

Uff, blev nog lite mycket igår. Men herregud vad kul vi hade, 15 pers från klassen i en liten lägenhet innan utgång och massa dans. Första gången jag faktiskt vart ute och dansat. Är inte den typen, men kunde ju inte låta bli att haka på när alla andra dansade. Har sån jäkla skön klass, vi är 40 pers i klassen och alla fungerar med alla, helt awesome.
 
Tyvärr, måste min fot vila x dagar för att återhämta sig. Blåare än innan och svullen, antar att det är det man får när man väljer fel skor.
 
Jag var värd gårkvällen! Men nu blir det skärpning igen och ordning på matvanorna.
 
Nu blir det kattmys för hela slanten idag <3






RSS 2.0